Välkommen till Östersundom Scouters hemsida

Östersundom Scouter rf, ÖS, är en svenskspråkig samkår i södra Sibbo. Vi erbjuder aktiv ungdomsverksamhet åt barn från 7 års ålder uppåt och varm samhörighet bland ledarna. Vår kår inriktar sig på klassisk scouting med praktiska färdigheter i fokus, varvat med modernt program som exempelvis paddling och klättring. Vi har ett extra stort intresse för god mat ute i skogen.

Sibbo 14.2.2021, uppdaterat 3.3.2021

Kallelse till årsmöte 7.3.2021 - ONLINE

Östersundom Scouters stadgeenliga årsmöte hålls söndagen den 7.3.2021 kl.15. 

Kårchef Jens Hannuksela och vice kårchef Ida Mäntylampi är på plats vid Kårlokalen i Hansas (Söderkullavägen 618) under mötet, men vi rekommenderar att övriga deltar på distans.

Länken till möten är: http://bit.ly/osarsmote

Ifall du har ärenden du önskar behandlas under mötet ska dessa skickas till kårens styrelse minst två veckor före mötet. Kontakta då kårchef Jens Hannuksela.

H. Kårens styrelse

 

 

Läget gällande Covid-19 pandemin är osäkert och scoutrörelsen följer aktivt med rekommendationer från myndigheterna. I kårverksamheten följer vi Finlands Scouters riktlinjer för ordnandet av trygg verksamhet och kommer därför bl.a. att ha en stor del av scoutmöten utomhus samt en del verksamhet på distans. Vi håller er uppdaterade om läget här på kårens hemsida och gruppledarna skickar ut närmare instruktioner om veckomötena.

Finlands Scouters anvisningar till kårerna: https://www.scout.fi/corona 

Bli scout!

I Finland finns 60 000 scouter, i hela världen över 40 miljoner!

Scouterna gör unga redo för livet genom spännande äventyr och nya utmaningar. Scouting är vänner, gemenskap, verksamhet ute och inne och att lära sig nytt genom att göra själv. Mera info hittar du på Finlands Scouters nätsida. Välkommen med i vår verksamhet!

 

Aktiviteter under verksamhetspausen

Vi vill såklart möjliggöra scoutiga aktiviteter för våra medlemmar även nu då vi inte har möjlighet att ses. Vi skickar ut tipsen via e-post, men följ gärna med kårens sociala medier (facebook och instagram) och här på kårens hemsida för all aktuell information.Läs mera »
Nina Martin
18.03.2020 kl. 18:07